LVS turpina sniegt atbalstu Gruzijas kolēģiem mūsdienu valodu tehnoloģiju izmantošanai standartu tulkošanā un valsts valodas politikas attīstībā

30.08.2021

“Latvijas standarts” (LVS) sadarbībā ar SIA "Tilde" uzsāk LR Ārlietu ministrijas granta projekta “Atbalsts ilgtspējīgas infrastruktūras izveidei moderno valodu tehnoloģiju izmantošanai Gruzijas valsts pārvaldē, piedāvājot automātiskās tulkošanas risinājumus un paplašinot standartizācijas jomā izveidotās mašīntulkošanas platformas sniegtās iespējas” īstenošanu.

Projekta partneri saņēmējvalstī ir Gruzijas Nacionālā standartu un metroloģijas aģentūra (GeoSTM) un Valsts Valodas departaments (VVD).

Lasīt

Rosina veidot jaunu CEN darbsemināru bioloģisko atkritumu shēmu ieviešanai

25.08.2021

ES pētniecības un inovācijas atbalsta programmas “Apvārsnis 2020” finansētā projekta VALUEWASTE ietvaros Spānijas pētniecības institūts CETENMA (Centro Tecnológico de Energía y Medio Ambiente) ierosinājis izveidot darbsemināru “Galvenie faktori sekmīgai pilsētu bioloģisko atkritumu savākšanas shēmu ieviešanai” (Key factors for the successful implementation of urban biowaste selective collection schemes).

Darbsemināra mērķis ir sniegt atbalstu pilsētām ES tiesību aktu un nacionālo politiku ieviešanā pilsētu bioloģisko atkritumu selektīvai savākšanai, lai sasniegtu ne tikai nepieciešamo minimālo apjomu, bet arī iegūtu kvalitatīvākus bioloģiskos atkritumus turpmākai izmantošanai.

Lasīt

Publicēta jauna redakcija nacionālajam standartam par drošības zīmju un signālkrāsojumu lietojumu

19.08.2021

2021. gada 19. augustā reģistrēts LVS standartizācijas tehniskajā komitejā LVS/STK 24 “Ugunsdrošība un darba vide” izstrādātais un apstiprinātais standarts LVS 446:2021 “Ugunsdrošībai un civilajai aizsardzībai lietojamās drošības zīmes un signālkrāsojums”.

Nacionālais standarts nosaka vispārējās prasības evakuācijas plāniem, objektu plānojumu shēmām, ugunsdzēsības ūdens ņemšanas vietu izvietojuma shēmām un nacionālajām ugunsdrošības, civilās aizsardzības un drošības zīmēm un signālkrāsojumiem, lai noteiktu cilvēku rīcību ugunsgrēka, apdraudējumu, draudošu briesmu un citu bīstamu situāciju gadījumā, kā arī noteiktu vispārējās prasības.

Lasīt

Vairāk nekā 500 būvspeciālistu apguvuši BIM tehnoloģiju rīkus

09.07.2021

SIA “Latvijas standarts” (LVS) sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti (RTU) un SIA “CMB Inženieru kompetences centrs” organizētajos būves informācijas modelēšanas (BIM) tehnoloģiju apmācību bezmaksas kursos pavasara sezonā (no aprīļa līdz jūnijam) piedalījās 552 būvspeciālisti, no tiem puse bez iepriekšējas pieredzes darbā ar BIM.

Mācību noslēgumā dalībnieki saņēma apliecinājumu, kas derīgs profesionālās pilnveides kredītpunktu iegūšanai visās būvspeciālistu sertifikācijas iestādēs.

Lasīt

Pārskatīti kvalitātes pārvaldības sistēmu standarti

17.06.2021

Kvalitātes pārvaldības standarts ISO 9001 neapšaubāmi ir visizplatītākais starptautiskais standarts, pateicoties kuram ikviena organizācija var uzlabot procesu efektivitāti, produktu un pakalpojumu kvalitāti, klientu un partneru apmierinātību, samazināt izmaksas un paaugstināt produktivitāti.

Kā zināms, standarti tiek pārskatīti vidēji reizi piecos gados. Lai gan ISO 9001 standarts pēdējo reizi tika pārskatīts 2015. gadā, ISO standartizācijas tehniskā komiteja ISO/TC 176, kuras pārraudzībā ir šis standarts, nolēma šo standartu atstāt nemainīgu.

Lasīt